Nou autobús híbrid de Baixbus a les línies de Mohn, SL, que donarà servei als municipis de la franja costanera del Baix Llobregat

.
11/04/2013

El nou vehicle ha estat cedit pel fabricant IVECO i circularà de forma temporal i amb caràcter de prova transportant viatgers de l’àmbit metropolità de Barcelona. L’autobús, que des d’avui ja es pot veure pels carrers de Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà i Castelldefels, és de la marca IVECO model Citelis Híbrid.


És tracta d’un bus estàndard de 12 metres, totalment adaptat per a les persones amb mobilitat reduïda i/o que es desplacen en cadira de rodes, que permetrà comprovar les seves prestacions com a vehicle de transport públic que permet reduir les emissions contaminants.


 


Sense fer soroll ni emetre partícules, absolutament respectuós amb el medi ambient, aquest autobús té propulsió híbrida, ja que l’accionament de l'eix motriu es fa mitjançant un motor elèctric que és alimentat per unes bateries de ion-liti. Aquestes bateries acumulen l’energia que reben d’un generador elèctric, que és accionat al seu temps, per un motor dièsel EEV (nivell d'emissions més estricte que la norma Euro 5 vigent en l'actualitat).


Un equip electrònic regula tot el conjunt i permet que les bateries es carreguin durant les frenades, aconseguint així importants estalvis en el consum de gasoil en relació a un autobús dièsel convencional de característiques semblants. Per això, és especialment òptim quan circula per circuïts urbans.


Baixbus ja disposa d’altres 6 autobusos híbrids que donen servei permanent des de l’any 2011 a les tres empreses del grup, 4 de la marca Castrosua, que circulen a les línies urbanes d’Oliveras, SL, i 2 de la marca Man, un que funciona a Rosanbus, SL comunicant l’Hospitalet amb Barcelona, i l’altre que també circula cada dia a Mohn, SL entre Castelldefels i Sant Boi.

Baixbus més a prop

Oficina d'atenció al viatger

instal·lacions de Mohn, SL
Ctra. de la Vila, 2. 08840 Viladecans
Horari d’atenció és de 9:00 a 14:00 i de 16:00 a 19:00 tots els dies de dilluns a divendres feiners.

 

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar la veracitat de la seva informació i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.
4 + 8 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.