Informació en cas de declaració d’episodi ambiental

.

Un episodi ambiental d’alta contaminació de l’aire és una situació en què les condicions atmosfèriques són desfavorables per a la dispersió i la ventilació, la qual cosa fa que la concentració d’algun contaminant augmenti tant que pot arribar a superar els valors límit establerts per la legislació. Quan es dona alguna d’aquestes situacions, les zones més afectades solen ser les urbanes, densament poblades, a causa de les elevades emissions sobretot provinents del trànsit rodat.

Es poden donar tres escenaris en aquesta situació:

avís preventiu

declaració d’episodi ambiental per alta contaminació sense restriccions de trànsit

declaració d’episodi ambiental per alta contaminació amb restriccions de trànsit (només s’activa pel contaminant NO2)

L’avís preventiu és la fase prèvia a una possible declaració d’episodi ambiental i contempla nivells moderats dels contaminats esmentats, sense que l’episodi ambiental s’hagi de produir necessàriament, i per tant, té l’objectiu d’informar a la població preventivament. En canvi, la declaració d’episodi ambiental per alta contaminació es pot donar quan es preveu que els nivells de contaminació podrien superar el valors límit establerts.

La targeta T-aire és una targeta multipersonal de dos viatges integrats d'1 a 6 zones. La seva venda s'activa només els dies de restricció de trànsit per alta contaminació a les màquines automàtiques de les estacions ferroviàries. No és vàlida a les estacions de metro Aeroport T1 i Aeroport T2 de la línia L9 Sud. Només és vàlida els dies de restricció de trànsit per contaminació i fins la finalització del servei. El preu és l'equivalent de 2 viatges amb la targeta T-10 aplicant un 10% de descompte.

Més informació

Baixbus més a prop

Oficina d'atenció al viatger

instal·lacions de Mohn, SL
Ctra. de la Vila, 2. 08840 Viladecans
Horari d’atenció és de 9:00 a 14:00 i de 16:00 a 19:00 tots els dies de dilluns a divendres feiners.

 

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar la veracitat de la seva informació i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.
15 + 3 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.