Consells de seguretat al transport

.

Als transports públics, cal estar atents per evitar possibles robatoris, ja que els lladres aprofiten els moments de distracció per actuar. Per tal de prevenir aquest tipus de situacions, els Mossos d'Esquadra fan una sèrie de recomanacions de seguretat:

  • Desconfieu de les persones que portin una peça de roba penjada del braç, un diari doblegat per la meitat a la mà o un plànol. Els delinqüents ho utilitzen per dissimular les maniobres amb la mà i els objectes que sostreuen.
  • Les bosses de mà sense tancament amb cremallera són un objectiu fàcil pels carteristes.
  • Els pantalons amb butxaques baixes laterals i les jaquetes amb butxaques àmplies sense tancament també són de fàcil accés pels furtadors.
  • Sigueu sempre conscients del vostre entorn.

Consells de seguretat per viatjar en bus

Més enllà de les recomanacions de seguretat generals, cal tenir un compte una sèrie de consells per evitar els robatoris quan viatgem en bus. Pareu atenció a les vostres pertinences (bosses, maletes...) quan us atureu per consultar els panells informatius a les parades. En cas d'aglomeracions de gent, porteu les motxilles i bosses davant vostre. Les carteres, els diners, els mòbils i els objectes a les butxaques exteriors de les motxilles són presa fàcil. A l'interior del bus, mantingueu l'equipatge a prop i a la vista, comproveu regularment les vostres bosses de mà i assegureu-vos que les bosses col·locades a terra es troben al vostre davant. 

Com demanar ajuda

En cas de robatori, podeu contactar amb el telèfon d'emergències 112 i acudir a una Comissaria dels Mossos d'Esquadra per posar la corresponent denúncia.

Per a més informació, consulteu la web dels Mossos d'Esquadra.

 

  •  

 

Baixbus més a prop

Oficina d'atenció al viatger

instal·lacions de Mohn, SL
Ctra. de la Vila, 2. 08840 Viladecans
Horari d’atenció és de 9:00 a 14:00 i de 16:00 a 19:00 tots els dies de dilluns a divendres feiners.

 

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar la veracitat de la seva informació i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.
5 + 6 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.