Novetats en l’abonament de les sancions per frau en l’ús del transport públic

.
31/03/2015

Ara es disposa de 2 dies hàbils per fer l’abonament del 50% de la percepció imposada pels agents d’inspecció, d’aquesta manera es redueix a la meitat la multa de 100 euros, que fins ara només tenia descompte si es pagava a l’acte.

Amb l’aprovació de la Llei 3/2015, d'11 de març, de mesures fiscals, financeres i administratives (DOGC 13/3/2015), es modifica la normativa que regula la correcta utilització del servei de transport públic de viatgers que afecta, entre d’altres, el metro i autobusos metropolitans.

Quan un viatger no disposa d’un títol vàlid de transport pel trajecte que està realitzant, el personal  d’inspecció li ha de requerir  l’abonament d’una percepció mínima de 100 euros, i li ha d’expedir el document justificatiu corresponent a la percepció mínima. El termini per abonar-la és de trenta dies a comptar des de la intervenció.  Amb la nova normativa, la possibilitat de pagar la percepció mínima amb una bonificació del 50%, que fins ara es limitava al moment de la intervenció,  s’amplia als dos dies hàbils següents a la data de la denúncia.

A més, en el cas que la percepció mínima hagi estat imposada a un menor d’edat, les empreses operadores de transport públic ho han de notificar formalment als seus tutors legals, i se’ls ha d'atorgar la possibilitat d’abonar-ne l’import amb la bonificació del 50% en un termini de trenta dies.

Una altra de les novetats és per als usuaris de títols de tarifació social. A partir d’ara disposaran de 48 hores per aportar la documentació justificativa pertinent que els acredita per utilitzar el títol social, si no la duien en el moment que l’inspector els la va demanar. Si la porten en el temps establert, la percepció mínima es retirarà.

Baixbus més a prop

Oficina d'atenció al viatger

instal·lacions de Mohn, SL
Ctra. de la Vila, 2. 08840 Viladecans
Horari d’atenció és de 9:00 a 14:00 i de 16:00 a 19:00 tots els dies de dilluns a divendres feiners.

 

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar la veracitat de la seva informació i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.
1 + 0 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.