La xarxa de Baixbus incorpora millores en els sistemes d’informació al viatger en el servei de bus metropolità

.
10/02/2015

Aquestes actuacions, tutelades per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), consisteixen en la implantació de pantalles amb informació en temps real del servei de bus a les pròpies parades, a bord dels autobusos i a l’interior d’alguns equipaments d’interès ciutadà

En primer lloc, al llarg de les properes setmanes, s’instal·laran 52 noves pantalles d’informació a l’usuari (PIU) de nova generació, que es col·locaran en parades d’autobús de l'àmbit metropolità del Baix Llobregat i l'Hospitalet, les quals informaran dels minuts que falten per l’arribada del proper autobús.

Aquests PIUs són de nova generació i incorporen un nou disseny i noves funcionalitats. Les característiques més importants són:

  • Funcionament 100% amb energia solar.
  • Pantalla de tinta electrònica de baix consum.
  • Pantalla i elements d’informació il·luminats amb LEDs de baix consum.
  • Paraments verticals de policarbonat antivandàlic i antiratllades.
  • Sistema d’àudio per a invidents, que un cop s’activa mitjançant un comandament a distància permet escoltar la informació de la pantalla pels altaveus incorporats.
  • Informació de les principals incidències del servei del bus (exemple: si el servei queda afectat per algun desviament important).

 

A la foto es pot veure al Vicepresident de Transports de l'AMB, Antoni Poveda, i a l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, en la inauguració del primer PIU col·locat a l'àmbit metropolità, en concret al barri de Bellvitge de l'Hospitalet.

 

En segon lloc, també s’instal·laran 8 monitors a centres d’interès ciutadà, com ara ja s’ha fet en els vestíbuls d’Hospitals com l’Hospital Universitari de Bellvitge o l’Hospital General de L’Hospitalet. En aquests televisors ubicats als vestíbuls de les consultes externes, s’ofereix informació dels minuts que falten perquè arribin els autobusos a les parades més properes de l’hospital. D’aquesta manera els usuaris tenen més informació per escollir l’opció que més els hi convingui per al seu desplaçament.

Properament, està previst instal·lar més monitors com aquests en els vestíbuls principals d’altres equipaments importants, com per exemple a l’Hospital Duran i Reynals o a l’Estació de Rodalies de L’Hospitalet, entre d'altres.

En tercer lloc, s’han equipat els 66 autobusos que donen servei a L’Hospitalet i altres municipis metropolitans amb un nou Sistema d’Ajuda a l’Explotació i Informació. Es tracta d'un sistema de darrera generació, totalment autònom i propi de la flota de Rosanbus, operadora pertanyent a Baixbus, que ha estat la responsable del seu desenvolupament i finançament.

El sistema permet tenir el control de tots els autobusos en temps real des del centre de control de l'empresa, situat a la seva cotxera de Santa Eulàlia (L'Hospitalet). Es basa en la detecció contínua de la posició dels autobusos mitjançant equips de GPS embarcats, els quals transmeten la posició del vehicle i altres dades rellevants a un servidor a través de la xarxa de telefonia mòbil GPRS. Els ordinadors situats al centre de control estan enllaçats permanentment amb el servidor a través de línies de fibra òptica, la qual cosa garanteix una alta velocitat en la transmissió de les dades i una elevada eficiència.

Aquest nou sistema, a càrrec íntegrament de l’empresa operadora, inclou unes pantalles TFT destinades a facilitar gràficament informació sobre el trajecte a recórrer, la propera parada, els enllaços amb altres mitjans de transport, el temps d'espera amb aquests mitjans i els punts d'interès situats a prop de les parades, entre d'altres.

També dóna informació acústica sobre la propera parada a l'interior de l'autobús, funció pensada especialment per a les persones invidents o hipovisuals, però de gran utilitat per al conjunt de tots els viatgers. Igualment, a l'exterior de l'autobús el sistema permet donar informació acústica sobre la línia i la destinació a aquelles persones invidents que es troben esperant l'autobús a les parades i que poden activar mitjançant el corresponent comandament a distància individual.

Baixbus més a prop

Oficina d'atenció al viatger

C/Martí Codolar 25, 08902, Hospitalet de Llobregat
Horari d’atenció és de 8:00 a 14:00 tots els dies de dilluns a divendres feiners.

 

En compliment de la vigent normativa protectora de dades personals, i atenent de forma particular al que disposa losartículos 12 a 14 del RGPD, se l'informa que el responsable del tractament és MOHN, SL, amb NIF B08040925, i amb domicili social al c / Migdia, s / n, 08840 Viladecans i lloc web: http://www.baixbus.cat/es. Les seves dades personals seran tractades amb la finalitat d'atendre les peticions o sol·licituds específiques que els usuaris puguin realitzar en aquest àmbit a través de la Plataforma, per relació a qualsevol qüestió disposada a través del present formulari de contacte de la Plataforma. En qualsevol cas, les seves dades personals es conservaran durant el termini estrictament necessari per tal d'atendre la sol·licitud remesa.

Se li informa que, s'ha designat un Comitè de Protecció de Dades que desenvolupa les funcions de Delegat de Protecció de Dades, amb qui, si així ho desitja, podrà contactar quant a totes les qüestions referents al tractament de les seves dades personals i a l'exercici dels seus drets, segons el que es disposa en el RGPD a través del correu electrònic protecciodedades@baixbus.com

La base legítima de tractament és el consentiment de l'interessat que, en qualsevol cas, tindrà dret a revocar en qualsevol moment, encara que això no afectarà la licitud del tractament previ a la seva retirada. En tot cas, la manca d'aportació de les dades personals requerides en aquest formulari electrònic podrà donar lloc a la impossibilitat de tramitar per MOHN, S.L. la sol·licitud o petició específica de què es tracti.

Les dades aquí aportades, podran ser cedides a altres entitats del grup empresarial en què s'integra MOHN, SL, amb fins administratius i de gestió de clients, i / oa altres administracions públiques tuteladores del servei prestat, en aquest cas Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i Direcció de Transports Públics de la Generalitat de Catalunya. Amb caràcter general, no estan previstes transferències internacionals de les seves dades personals. En qualsevol cas, s'adopten les mesures necessàries en aquest àmbit de conformitat amb el RGPD.

Se li informa així mateix que, podrà exercitar els seus drets d'accés, rectificació, supressió, limitació del tractament, portabilitat de dades i d'oposició, dirigint una comunicació per escrit a través del correu electrònic protecciodedades@baixbus.com, amb la Ref. "Exercici drets "acompanyant a la seva sol·licitud còpia del seu document nacional d'identitat o document identificatiu equivalent (passaport, NIE ....). En cas de no considerar atesos de forma deguda seus drets personals, podrà presentar una reclamació davant l'autoritat de control competent, en aquest cas, l'Agència Espanyola de Protecció de Dades, si bé li recomanem contactar abans, per tal de resoldre la possible situació o conflicte, si així ho estima, amb el DPD.

Podeu consultar informació addicional sobre el tractament de les seves dades personals llegint la política de privacitat i galetes ubicada a la present pàgina web..

 

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar la veracitat de la seva informació i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.
1 + 0 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.