Preguntes més freqüents: drets i deures

.

• Com puc fer una queixa, un suggeriment o demanar informació?

Omplint les dades a l’apartat reservat a la web, per telèfon al número d’atenció al viatger 93 296 77 88, per e-mail a l’adreça info@baixbus.com o personalment a les nostres oficines situades a al c/Martí Codolar 25 d'Hospitalet, en horari de dilluns a divendres feiners, de 8:00 a 14:00. 

• Com puc recuperar objectes perduts als autobusos?

Omplint el formulari disponible a la web o trucant per telèfon al número d’atenció al viatger 93 296 77 88

• Es pot entrar amb bicicletes dins els autobusos ?

Sí es permet pujar al bus amb bicicletes, sempre que siguin plegables.

• Es pot viatjar amb gossos dins els autobusos?

No es pot viatjar amb animals, excepte els gossos pigall i aquells domèstics que vagin en receptacles adequats.

• Les persones amb cadira de rodes poden accedir als autobusos?

Totes les persones que es mouen amb cadira de rodes poden accedir als autobusos. Per això, els conductors han d’accionar la corresponent rampa d’accés. Es permet l'accés de totes les cadires de rodes homologades que permetin la maniobrabilitat de la mateixa a l'interior de l'autobús.

• Pertanyen els autobusos de Baixbus a la xarxa tarifària integrada?

Sí. Els autobusos de Baixbus es mouen principalment per la zona tarifària 1, però també donen servei a algunes poblacions de les zones 2 i 3.

• Quines targetes puc fer servir?

Totes les del sistema tarifari integrat i les corresponents a les de tarifació social de l’AMB.

· Puc fer servir la Targeta Rosa i la T4?

Sí, per part dels ciutadans empadronats als municipis de la zona tarifària 1, sempre i quan estiguin degudament acreditats. Els empadronats als municipis de la zona 2 (Begues i Santa Coloma de Cervelló), i que estiguion degudament acreditats, també són beneficiaris de la tarifiació social de l'AMB i poden fer ús de la seva xarxa de bus metropolità. Els empadronats de la zona 3 (Olesa de Bonesvalls) no poden accedir a la tarifiació social de l'AMB perquè el municipi no pertany al territori de l'AMB.

Com a excepció, i pel que fa a l'ús de la línia 902 (Begues-Barcelona), que també opera Baixbus, aquesta és titularitat de la Generalitat de Catalunya i admet targetes de tarificació social de l'AMB.

• Puc realitzar diferents transbordaments de línia amb el mateix bitllet integrat?

En un desplaçament en un mateix sentit, es poden fer fins a tres transbordaments si el temps no supera 1 hora i 15 minuts.

• Quin és el preu del bitllet senzill d'una zona? 

2,55 euros (tarifa 2024). Aquest tipus de bitllet no és integrat i no dóna dret a transbordament.

• Quin és el bitllet màxim amb el que puc comprar un bitllet senzill a bord del bus?

El bitllet màxim amb el que es pot comprar un bitllet senzill és el de 10 euros, per motius de disponibilitat de canvi a bord.

• A partir de quina edat cal que els nens i les nenes validin un títol de transport?

A partir dels 4 anys.

• Què em pot passar si viatjo sense pagar el bitllet?

L’inspector que li demani el bitllet l’aplicarà una percepció mínima de 100 euros, de conformitat amb la Llei 3/2015, d'11 de març, de mesures fiscals, financeres i administratives (DOGC 13/3/2015). A més, si viatja sense bitllet ho fa desprovist d’assegurança de viatge. Novetats en l'abonament de les sancions per frau en l'ús del transport públic.

• Es poden portar maletes i/o objectes grans als autobusos?

Sí, sempre i quan no superin unes mides determinades (100x60x25 cm) i no molestin ni dificultin el pas a la resta de viatgers.

• Què faig si la màquina validadora em rebutja la targeta?

Se li ha de comentar al conductor per tal que faci les comprovacions pertinents i en el cas que la targeta estigui defectuosa us facilitarà una targeta bescanvi.

• Què passa si l’autobús s’avaria i no es pot continuar el trajecte?

El conductor avisa a la central de trànsit, des d’on es coordina la substitució del bus per un altre vehicle per tal que es pugui continuar amb el recorregut de la línia.

• Qui pot fer servir la tarjeta T-16?

Tots els nens i nenes d’entre 4 i 16 anys que la tramitin.

• Quina validesa tenen els títols de transport integrat?

Són vàlids fins l’últim el 15 de gener de 2024, o en el seu defecte, en la data indicada al dors de la targeta.

• Es poden pujar a l’autobús cotxets de bebè?

Sí. Els cotxets de bebè es poden pujar, però cal seguir unes pautes: sempre que sigui posible s’ha de portar el bebè en braços, plegar el cotxet i deixar-lo a la plataforma central. Si aquesta està ocupada per un viatger amb cadira de rodes, s’haurà de deixar el cotxet allà on no molesti els altres viatgers. Si el bebè s’ha d’estar en el cotxet, cal subjectar-lo fort amb la mà i no deixar-lo anar mai.

Més informació al Reglament de viatgers de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Baixbus més a prop

Oficina d'atenció al viatger

C/Martí Codolar 25, 08902, Hospitalet de Llobregat
Horari d’atenció és de 8:00 a 14:00 tots els dies de dilluns a divendres feiners.

 

En compliment de la vigent normativa protectora de dades personals, i atenent de forma particular al que disposa losartículos 12 a 14 del RGPD, se l'informa que el responsable del tractament és MOHN, SL, amb NIF B08040925, i amb domicili social al c / Migdia, s / n, 08840 Viladecans i lloc web: http://www.baixbus.cat/es. Les seves dades personals seran tractades amb la finalitat d'atendre les peticions o sol·licituds específiques que els usuaris puguin realitzar en aquest àmbit a través de la Plataforma, per relació a qualsevol qüestió disposada a través del present formulari de contacte de la Plataforma. En qualsevol cas, les seves dades personals es conservaran durant el termini estrictament necessari per tal d'atendre la sol·licitud remesa.

Se li informa que, s'ha designat un Comitè de Protecció de Dades que desenvolupa les funcions de Delegat de Protecció de Dades, amb qui, si així ho desitja, podrà contactar quant a totes les qüestions referents al tractament de les seves dades personals i a l'exercici dels seus drets, segons el que es disposa en el RGPD a través del correu electrònic protecciodedades@baixbus.com

La base legítima de tractament és el consentiment de l'interessat que, en qualsevol cas, tindrà dret a revocar en qualsevol moment, encara que això no afectarà la licitud del tractament previ a la seva retirada. En tot cas, la manca d'aportació de les dades personals requerides en aquest formulari electrònic podrà donar lloc a la impossibilitat de tramitar per MOHN, S.L. la sol·licitud o petició específica de què es tracti.

Les dades aquí aportades, podran ser cedides a altres entitats del grup empresarial en què s'integra MOHN, SL, amb fins administratius i de gestió de clients, i / oa altres administracions públiques tuteladores del servei prestat, en aquest cas Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i Direcció de Transports Públics de la Generalitat de Catalunya. Amb caràcter general, no estan previstes transferències internacionals de les seves dades personals. En qualsevol cas, s'adopten les mesures necessàries en aquest àmbit de conformitat amb el RGPD.

Se li informa així mateix que, podrà exercitar els seus drets d'accés, rectificació, supressió, limitació del tractament, portabilitat de dades i d'oposició, dirigint una comunicació per escrit a través del correu electrònic protecciodedades@baixbus.com, amb la Ref. "Exercici drets "acompanyant a la seva sol·licitud còpia del seu document nacional d'identitat o document identificatiu equivalent (passaport, NIE ....). En cas de no considerar atesos de forma deguda seus drets personals, podrà presentar una reclamació davant l'autoritat de control competent, en aquest cas, l'Agència Espanyola de Protecció de Dades, si bé li recomanem contactar abans, per tal de resoldre la possible situació o conflicte, si així ho estima, amb el DPD.

Podeu consultar informació addicional sobre el tractament de les seves dades personals llegint la política de privacitat i galetes ubicada a la present pàgina web..

 

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar la veracitat de la seva informació i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.
12 + 3 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.