Un autobús elèctric de prova aquest mes de març a les línies de Baixbus

.
04/03/2015

El bus, totalment elèctric i amb zero emissions, es provarà a diferents línies del Baix Llobregat i l’Hospitalet per tal de comprovar la seva idoneïtat per prestar serveis als trajectes metropolitans

Antoni Poveda, vicepresident de Transport i Mobilitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), ha presentat aquests dies un model d’autobús elèctric que funcionarà durant les properes setmanes en diferents línies de l’ambit d’actuació de l’àrea metropolitana. És una primera prova per a la futura implantació d’aquest tipus de vehicle a la xarxa d’autobusos metropolitans. L’empresa Baixbus (que  opera  línies de l’Hospitalet, Baix Llobregat i del Nitbus) és l’encarregada de posar en servei el nou bus elèctric en diferents línies –inicialment, L46, L52 i L96– amb l’objectiu de verificar la seva idoneïtat per a prestar servei en trajectes urbans i suburbans de la xarxa de l’AMB.

L’autobús que circularà en proves és del model i2e de la marca basca Irízar, empresa amb més de 125 anys d’experiència en la construcció d’autocars i que ara aposta per la construcció de vehicles integrals i ecològics. Es tracta d’un autobús urbà de pis baix integral amb tres portes i dimensions estàndard: té una longitud de 12 metres i una amplada de 2,55 m. Disposa d’un total de 24 seients, amb una capacitat total per a  70  viatgers, així com dos espais per a cadires de rodes.

La seva singularitat deriva del fet de tenir propulsió íntegrament elèctrica i de no generar cap emissió contaminant mentre circula. L’energia elèctrica s’acumula en un conjunt de bateries de sodi-níquel amb una tensió nominal de 600-650 V i una capacitat total de 376 kWh. Aquestes es poden recarregar en cotxera en un màxim de 5 hores.

També disposa d’un grup de supercondensadors destinats a facilitar l’acceleració del vehicle després d’una aturada sense provocar descàrregues importants a les bateries a causa de les puntes de potència requerides en aquests casos. El motor elèctric de tracció té una potència de 180 kW i la carrosseria és totalment autoportant, amb una estructura lateral i superior d’alumini.  La seva autonomia està estimada en un total de 14 hores.

Baixbus més a prop

Oficina d'atenció al viatger

C/Martí Codolar 25, 08902, Hospitalet de Llobregat
Horari d’atenció és de 8:00 a 14:00 tots els dies de dilluns a divendres feiners.

 

En compliment de la vigent normativa protectora de dades personals, i atenent de forma particular al que disposa losartículos 12 a 14 del RGPD, se l'informa que el responsable del tractament és MOHN, SL, amb NIF B08040925, i amb domicili social al c / Migdia, s / n, 08840 Viladecans i lloc web: http://www.baixbus.cat/es. Les seves dades personals seran tractades amb la finalitat d'atendre les peticions o sol·licituds específiques que els usuaris puguin realitzar en aquest àmbit a través de la Plataforma, per relació a qualsevol qüestió disposada a través del present formulari de contacte de la Plataforma. En qualsevol cas, les seves dades personals es conservaran durant el termini estrictament necessari per tal d'atendre la sol·licitud remesa.

Se li informa que, s'ha designat un Comitè de Protecció de Dades que desenvolupa les funcions de Delegat de Protecció de Dades, amb qui, si així ho desitja, podrà contactar quant a totes les qüestions referents al tractament de les seves dades personals i a l'exercici dels seus drets, segons el que es disposa en el RGPD a través del correu electrònic protecciodedades@baixbus.com

La base legítima de tractament és el consentiment de l'interessat que, en qualsevol cas, tindrà dret a revocar en qualsevol moment, encara que això no afectarà la licitud del tractament previ a la seva retirada. En tot cas, la manca d'aportació de les dades personals requerides en aquest formulari electrònic podrà donar lloc a la impossibilitat de tramitar per MOHN, S.L. la sol·licitud o petició específica de què es tracti.

Les dades aquí aportades, podran ser cedides a altres entitats del grup empresarial en què s'integra MOHN, SL, amb fins administratius i de gestió de clients, i / oa altres administracions públiques tuteladores del servei prestat, en aquest cas Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i Direcció de Transports Públics de la Generalitat de Catalunya. Amb caràcter general, no estan previstes transferències internacionals de les seves dades personals. En qualsevol cas, s'adopten les mesures necessàries en aquest àmbit de conformitat amb el RGPD.

Se li informa així mateix que, podrà exercitar els seus drets d'accés, rectificació, supressió, limitació del tractament, portabilitat de dades i d'oposició, dirigint una comunicació per escrit a través del correu electrònic protecciodedades@baixbus.com, amb la Ref. "Exercici drets "acompanyant a la seva sol·licitud còpia del seu document nacional d'identitat o document identificatiu equivalent (passaport, NIE ....). En cas de no considerar atesos de forma deguda seus drets personals, podrà presentar una reclamació davant l'autoritat de control competent, en aquest cas, l'Agència Espanyola de Protecció de Dades, si bé li recomanem contactar abans, per tal de resoldre la possible situació o conflicte, si així ho estima, amb el DPD.

Podeu consultar informació addicional sobre el tractament de les seves dades personals llegint la política de privacitat i galetes ubicada a la present pàgina web..

 

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar la veracitat de la seva informació i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.
11 + 7 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.