A partir del 16 de maig, nou servei de bus a la demanda

.
15/05/2014

 

Presentat al Centre Aeronàutic de l’aeroport del Prat el nou sistema de bus a la demanda que Baixbus oferirà a partir del 16 de maig

 

L'alcalde del Prat, Lluís Tejedor; Antoni Poveda, vicepresident de Transport i Mobilitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona; i Sonia Corrochano, directora de l'Aeroport de Barcelona-el Prat, han estat les persones responsables, juntament amb els directors de Baixbus, de donar llum verda al nou sistema de bus a la demanda, iniciativa que s'emmarca en el projecte europeu D-AIR de reducció de les emissions de CO2 en els entorns aeroportuaris.

El nou servei d'autobús a la demanda es posarà en marxa durant el mes de maig per a les línies urbanes del Prat PR2 i PR3. Aquest sistema serveix per donar servei a zones amb una demanda escassa o molt concentrada en alguns moments del dia, però que necessiten estar connectades amb transport públic.

Aquest servei connectarà la ciutat amb el tanatori del Prat, el Parc de Serveis Aeronàutics i la zona de l'hangar d'Iberia. La petició es podrà fer en pujar a l'autobús i a les parades solars amb polsador instal·lades a tal efecte. Un sistema informàtic gestiona el procés d'assignació de les peticions i informa l'usuari del temps que falta perquè arribi el bus a la parada sol·licitada. En cas que cap passatger no ho demani, l'autobús acabarà el seu recorregut a la parada del carrer del Riu Llobregat amb la ronda del Sud, al barri de Sant Cosme.

El sistema permet, doncs, a través dels polsadors a les parades, demanar l'autobús als treballadors del Parc de Serveis Aeronàutics i l'hangar i a les persones que es trobin a la parada del tanatori – Cementiri del Sud. Aquest sistema permet optimitzar el cost d'operació de l'autobús, estalviar consum de combustible i reduir emissions de contaminants; tot això sense minvar el servei ofert als usuaris.

Baixbus més a prop

Oficina d'atenció al viatger

instal·lacions de Mohn, SL
Ctra. de la Vila, 2. 08840 Viladecans
Horari d’atenció és de 9:00 a 14:00 i de 16:00 a 19:00 tots els dies de dilluns a divendres feiners.

 

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar la veracitat de la seva informació i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.
1 + 1 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.