En servei dos nous autobusos híbrids del grup Baixbus

.
29/12/2011

El nous vehicles de l’Àrea Metropolitana de Barcelona circularan a la línia L96 de Mohn, SL i a la línia L14 de Rosanbus, SL.

 

Més ciutadans del Baix Llobregat i l’Hospitalet ja poden veure circular pels seus carrers dos nous autobusos híbrids.

 

En concret, els veïns de Castelldefels, Gavà, Viladecans i Sant Boi, i majoritàriament per la ctra. C-245, podran fer ús de la línia L96 amb un nou vehicle de transport urbà més ecològic, silenciós i sostenible. Els viatgers de la línia L14, que comunica l’Hospitalet amb Barcelona, també es beneficiaran del recent estrenat híbrid del grup Baixbus.

 

 

Aquests autobusos, de la marca Man, funcionen només amb tracció elèctrica quan arrenquen i/o inicien la marxa, és a dir, després d’una parada, d’un semàfor o d’una detenció de circulació.

 

 

Quan arrenquen, i després d'haver recorregut uns 150 m, entra en funcionament el motor dièsel fins a la pròxima aturada del vehicle que, en tornar a arrencar, ho farà de nou en el mode elèctric. L'energia elèctrica necessària per a les arrencades s'acumula, durant les frenades, en uns condensadors destinats expressament a aquest fi.

 

És especialment interessant l’optimització del sistema híbrid quan el vehicle circula per entorns urbans i conflictius des del punt de vista del trànsit. És en aquests llocs on l’autobús frena, s'atura i arrenca més vegades i per tant es contribueix més a l’estalvi energètic i a la cura del medi ambient.

Amb aquests dos autobusos, el grup Baixbus ja suma un total de 6 a la seva flota de vehicles híbrids de transport urbà.

Baixbus més a prop

Oficina d'atenció al viatger

instal·lacions de Mohn, SL
Ctra. de la Vila, 2. 08840 Viladecans
Horari d’atenció és de 9:00 a 14:00 i de 16:00 a 19:00 tots els dies de dilluns a divendres feiners.

 

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar la veracitat de la seva informació i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.
12 + 0 =
Resol aquest problema matemàtic simple i escriu el resultat. Ex. per 1+3, escriu 4.